Quicksearch debattartikel i Dagens Handel

“Sluta bombardera konsumenterna med irrelevanta undersökningar”

Den viktigaste frågan att ställa till dina kunder i enkäter är om de vill rekommendera din butik eller företag till sina vänner. Övriga frågor kan man lika gärna stryka. Det skriver Quicksearch vd Ulrica Björnhag i ett debattinlägg.

De flesta av oss skulle nog tycka att det vore oerhört oförskämt om någon ställde en fråga men sedan inte tog sig tid att lyssna på svaret. Men faktum är att det är på detta sätt som många företag behandlar sina kunder. Konsumenterna bombarderas dagligen med tusentals frågor utan att någon vare sig läser eller använder svaren. Syftet med undersökningarna verkar snarare vara företagens behov att bekräfta sitt ego än en vilja att förbättra något.

Detaljhandeln och undersökningsbranschen lever farligt när man dränker konsumenterna i onödiga frågor samtidigt som konkurrensen hårdnar när kunderna blir mer kräsna och ställer allt högre krav. I dag har konsumenterna ingen lust att svara på långa enkäter, och framförallt inte sådana som innehåller onödiga frågor som inte leder någonstans.

Läs hela artikeln här.